Refresh connection snail
Caută
Close this search box.

„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi”

„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi” a fost prima frază a zilei care a deschis o nouă săptămână de lucru pentru cei 8 dintre colegii noștri – specialiști (educatori, psihologi, asistenți sociali). Ei se vor lăsa purtați de valul emoțiilor pozitive, într-un un loc unde culorile prind glas, iar formele devin povești de viață.

Ne-am propus să construim un pod între artă și inimile copiilor cu CES și ale părinților lor. Cu fiecare pensulă ridicată și așezată apoi pe hârtie, deschidem ferestre spre noi modalități de exprimare și vindecare. În această săptămână, colegii noștri se vor dedica descoperirii și învățării practicilor concrete de terapie artistică co-creative. La finalizarea programului, echipa FDP va fi pregătită să implementeze cu succes terapia prin artă în lucrul cu copiii din cadrul centrului WONDER.

Sesiunile de terapie artistică fac parte din proiectul „Art AcCEss – From Art Therapy to Access to Education”, implementat în parteneriat cu Accorde Emeraude din Franța.

Proiectul, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, se va desfășura în perioada 04.12.2023 – 03.06.2025 și este un parteneriat de cooperare Erasmus+ care urmărește crearea unei noi abordări de predare a învățării atunci când se lucrează cu copiii diagnosticați cu CES (cerințe educaționale speciale) folosind metode de terapie prin artă.

#FDP #ArtAcCEss #TerapieArtistică #CopiiCuCES #Co-Creativitate #EmoțiiPozitive #SăptămânăNouă

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența