Refresh connection snail

Centrul WONDER

Sprijinim gratuit, lună de lună, peste 70 de copii din medii defavorizate care sunt diagnosticați cu tulburări de învățare, ADHD, tulburări comportamentale, afective, de limbaj și alte afecțiuni din spectrul CES

Despre centrul WONDER

Anul 2021 a însemnat pentru Asociația FDP – Protagoniști în educație un mare pas înainte pentru sprijinirea copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) și a familiilor acestora.

Centrul  de zi WONDER a devenit un serviciu social licențiat, fiind primul centru din București care oferă gratuit consiliere și suport copiilor cu CES, dar și părinților acestora.

Am creat un spațiu prietenos, care îndeamnă la încredere, acceptare și creativitate. Peste 70 de copii cu CES beneficiază săptămânal de terapii individuale și de grup, iau parte la activități de educație non-formală și experiementează activități de socializare și recreere în afara casei sau a școlii, așa cum rareori au ocazia să o facă.

Susținem dreptul la familie și activăm familia ca parte integrată din educția și suportul copiilor, le oferim suport părinților pentru ca ei să știe să își susțină copiii într-un mod eficient.  Organizăm în centru sesiuni terapeutice pentru părinți, terapii individuale sau discuții de grup, în cadrul cărora sunt ajutați să înțeleagă mai bine particularitățile copiilor lor și să relaționeze mai bine cu ei. Toate aceste activități săptămânale din centru conduc la creșterea capacității de integrare și adaptare a copiilor în mediul școlar și social.

Urmărim să reducem abandonul școlar în rândul acestora, deoarece șansele să fie demotivați și să nu își găsească locul în școală sunt extrem de mari. Ei se luptă cu excluziunea socială, cu respingerea, trăiesc izolați și se simt singuri. Centrul WONDER îi susține să depășească aceste provocări.

Incepand cu anul 2021 au beneficiat, cu ajutorul echipei de terapeuți și logopezi ai asociației, de peste 4.000 de ore de terapie.

Sprijinul pe care îl oferim în cadrul centrului este personalizat nevoilor fiecărui copil și include activități precum:

Ateliere terapeutice / terapii specifice

Fiecare copil beneficiază de o evaluare a nevoilor în funcție de care se determină terapiile specifice, cu o frecvență stabilită de fiecare specialist: logopedie, psihomotricitate, consiliere psihologică, comportamentală, terapie educațională de stimulare cognitivă, artterapie

Activități de educație nonformală
Învățare prin joc
Sprijin educațional: club pregătire teme
Activități recreative și de socializare
Funcționarea Centrului Wonder și sprijinul oferit micuților diagnosticați cu CES nu ar fi fost posibile fără sprijinul financiar al partenerilor noștri dintre care amintim: ROSS Foundation, United Way, Renovabis, AVSI USA, dar și sprijinul primit din partea autorităților prin Legea 34/1998.

Contact: +40 758 380 336

Ce spun copiii care iau parte la activitățile din centrul WONDER:

Fii și tu un promotor al incluziunii sociale a copiilor cu CES.
Susține-le terapiile printr-o donație lunară

Donează online

Donația ta lunară poate schimba viața beneficiarilor noștri.

Află cum poți să ajuți

#ImplicareaFaceDiferența