Refresh connection snail

Housing Social

Housing Social

Asigurăm suport și condiții de trai decente pentru persoanele aflate în situație de risc, până la depășirea acesteia. Ne dorim să îmbunătățim viețile acestor persoane și să le încurajăm să nu își piardă speranța, demonstrându-le astfel că umanitatea primează și că sprijinul va exista mereu pentru ele.

Încă din anul 1998 avem o serie de intervenții pentru persoanele vulnerabile, cărora le oferim acces la condiții de trai decente și suport.

Sunt 24 de ani de când ajutăm 34 de tineri, dintre care și copiii acestora, să dezvolte abilități de viață independentă, să fie incluși și susținuți în viața socială.

Scopul programului: Dezvoltarea unor abilități de viață independentă

Obiectivele setate: Program de susținere și incluziune socială pentru 30 tineri aflați la risc de excluziune socială și copiii lor.

Beneficiari direcți: 23 tineri beneficiari indirecţi, 11 copii minori.

Rezultate obținute

  • Gestiune 4 apartamente sociale care au găzduit 10 tineri aflați în situație de risc și 3 copii ai acestora, plus o familie cu 5 copii (2 adulți + 5 copii)
  • Gestiune 1 locuință protejată „Majilinda” pentru situații de urgență (serviciu social licențiat)
  • Dobândire abilități de viață independentă și educație parentală
  • Atelier protejat (8 tineri proveniți din categorii defavorizate, activitate derulată în parteneriat cu S.C. Proiect Mozaic SRL, întreprinderea socială a asociației). În cadrul atelierului protejat tinerii au reușit să deprindă și să dezvolte abilități de relaționare și comunicare, să învețe să lucreze atât individual, cât și în echipă, să învețe să respecte un program. Atelierul protejat a mai funcționat doar până la declanșarea pandemiei (martie 2020).

Gestiune 4 apartamente sociale care au găzduit 10 tineri aflați în situație de risc și 3 copii ai acestora, plus o familie cu 5 copii (2 adulți + 5 copii)

Gestiune 1 locuință protejată „Majilinda” pentru situații de urgență (serviciu social licențiat)

Dobândire abilități de viață independentă și educație parentală

Atelier protejat (8 tineri proveniți din categorii defavorizate, activitate derulată în parteneriat cu S.C. Proiect Mozaic SRL, întreprinderea socială a asociației). În cadrul atelierului protejat tinerii au reușit să deprindă și să dezvolte abilități de relaționare și comunicare, să învețe să lucreze atât individual, cât și în echipă, să învețe să respecte un program. Atelierul protejat a mai funcționat doar până la declanșarea pandemiei (martie 2020).

Eveniment

In luna ianuarie 2018, 20 dintre acești tineri au avut ocazia să îl întâlnească personal pe Papa Francisc în cadrul unei audiențe private. Tinerii și toți cei care i-au însoțit la această întâlnire  au trăit momentul cu uimire, simțindu-se aleși și binecuvântați.

Evenimentul a marcat, de asemenea, 20 de ani de la prima întâlnire cu aceștia, care atunci erau copii abandonați în orfelinatele din București. Practic, cu ei asociația noastră a început primul proiect de dezinstituționalizare a copiilor abandonați în Spitalul Victor Babeș și Vidra.

Practic, cu acești tineri asociația noastră a început primul proiect de dezinstituționalizare a copiilor abandonați în Spitalul Victor Babeș și Vidra.

Cum îi ajutăm încă pe aceștia și în prezent?

  • Gestiune 3 apartamente sociale care găzduiesc 4 tineri aflați în situație de risc și 3 copii.
  • Gestiune 1 locuință protejată “Majilinda” pentru situații de urgență (1 tânăr aflat în situație de risc)
  • Oferim suport pentru dobândirea unor abilități de viață independentă și de educație parentală

Gestiune 3 apartamente sociale care găzduiesc 4 tineri aflați în situație de risc și 3 copii.

Gestiune 1 locuință protejată “Majilinda” pentru situații de urgență (1 tânăr aflat în situație de risc)

Oferim suport pentru dobândirea unor abilități de viață independentă și de educație parentală

Alte Proiecte

#ImplicareaFaceDiferența