Refresh connection snail

Despre platformă

EduacCES.ro o platformă gratuită, un centru de resurse educaționale ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu cerințe educaționale speciale (CES) să adapteze învățarea la nevoile specifice ale acestora, dar și părinții sau alți profesioniști în educație.

Platforma a fost lansată în aprilie 2021 și este un proiect important al asociației noastre, prin care ne dorim să creăm și conectăm o comunitate națională, care să devină promotoare a incluziunii sociale a copiilor cu CES.

Platforma EduacCES pune la dispoziția utilizatorilor peste 1500 de resurse educaționale, facilitează schimbul de experiență și partajarea de conținut între membri și oferă obținerea de consultanță din partea specialiștilor.

Ce oferă platforma EduacCES?

Secțiunea „Resurse"

În secțiunea „Resurse” a platformei, utilizatorii au acces la modele variate de materiale didactice și opțiunea de a le filtra după diagnostic sau nivelul de învățare.

Secțiunea „Linkuri utile"

În secțiunea „Linkuri utile” sunt disponibile jocuri și activități non-formale pe care specialiștii le pot utiliza în adaptarea metodelor de lucru.

Încarcă Resurse pentru copiii cu CES

Orice profesionist care a identificat, a adaptat, a testat soluții didactice eficiente în interacțiunea cu un copil cu CES ce pot servi întregii comunități, are posibilitatea să își creeze cont și să încarce un număr nelimitat de documente, unul dintre obiectivele proiectului fiind extinderea continuă a acestui centru online de învățare în care schimbul de experiență este încurajat, un aspect important în generarea unei schimbări reale, așteptate la nivel național, fiind conectarea specialiștilor unii cu ceilalți.

Discută cu un specialist

Platforma dispune de secțiunea „Discută cu un specialist” în care utilizatorii, părinți și cadre didactice, pot adresa întrebări legate de activitățile lor cu copiii și pot primi consultații privind provocările întâlnite la clasă.

Disponibilitate în 4 limbi

Platforma este disponibilă și în limbile maghiară, germană și engleză răspunzând astfel nevoilor unui număr mai mare de beneficiari.

În România sunt peste 100.000 de copii și tineri cu CES,
potențiali beneficiari ai platformei eduacces.ro

Sistemul de învățământ, de stat sau privat, nu este pregătit să asigure accesul egal la educație tuturor copiilor, pe de o parte pentru că numărul  consilierilor și al logopezilor școlari este prea mic, ceea ce reduce timpul și atenția acordate fiecărui copil, iar pe de altă parte pentru că multe cadre didactice nu se simt suficient de pregătite în ceea ce privește incluziunea școlară și socială a copiilor cu CES.

Astfel, furnizarea unor resurse educaționale adaptate sunt un ajutor în plus acordat cadrelor didactice și specialiștilor în efortul de incluziune a copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Proiectul a fost finanțat de Fundația Vodafone România și este o inițiativă integrativă prin care ne dorim să promovăm în masă nevoia de adaptare a materiilor la specificul fiecărei dificultăți de învățare pe care copiii cu CES o întâmpină la clasă.

Ce spun cadrele didactice despre platforma EduacCES?

Fii și tu un promotor al incluziunii sociale a copiilor cu CES
și susține-le dezvoltarea prin donație lunară.

Donează online

Donația ta lunară poate schimba viața beneficiarilor noștri.

Află cum poti să ajuți

#ImplicareaFaceDiferența