Refresh connection snail

Școala Socială Sportivă

Unul dintre cele mai longevive programe ale asociației, fiind implementat încă din 2013 în parteneriat cu Fundația Real Madrid

Despre program

Scopul Școlii Sociale Sportive este să faciliteze accesul la educație al copiilor din medii vulnerabile prin intermediul sportului și să prevină abandonul școlar în rândul acestora. Beneficiarii anuali ai programului sunt 115 copii, cu vârsta cuprinsă între 6-15 ani (clasele 0-VIII), proveniți din familii vulnerabile care trăiesc în cartiere mărginașe din București.

Principalele activități pe care le derulăm în Școala Socială Sportivă:

Antrenamente sportive săptămânale (fotbal, atletism, dans, multisport)
Consiliere psihologică a copiilor, cât și a părinților
Activități socio-educaționale: vizite la muzee, teatru, cinema, ateliere de creație, jocuri recreative, studiouri muzicale, ping-pong, cinema, dans, cluburi de povești și multe alte activități.
Participare la evenimente sportive: meciuri amicale între echipe de copii, meciuri amicale mixte copii-adulți sau cu angajați din companii ca modele profesionale, participare ca spectatori la meciuri sportive importante
Participare la campionate sportive: Copa Alma, o competiție anuală organizată cu școli sociale sportive din toată lumea

Activitățile urmăresc metodologia dezvoltată de Fundația Real Madrid, prin care promovăm 7 valori esențiale pentru beneficiarii noștri:

În întreaga filosofie a școlii sociale urmărim dezvoltarea unor comportamente pozitive în relația cu colegii, părinții, dar și cu reprezentanții școlilor (învățători, profesori, directori).

În activitățile sportive susținem mereu crearea de echipe mixte, cât și implicarea copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES),  pentru a oferi un model sănătos către aceștia: acceptarea diferențelelor dintre noi, colaborarea pentru un scop comun, beneficiile lucrului în echipă și efectele pozitive aduse de activitatea sportivă în performanțele proprii și colective.

Egalitate
Autonomie
Spirit de echipă
Motivație
Stimă de sine
Sănătate
Respect

Activitățile din cadrul Școlii Sociale Sportive sunt posibile datorită sprijinului financiar oferit de sponsorii care s-au alăturat în cei 9 ani de existență a programului și a partenerilor instituționali care facilitează accesul copiilor în săli de sport și în alte locații: primăria Sector 3 București, DGASPC Sector 3 și DGASPC Sector 6, DGASPC Sector 2, Școlile gimnaziale Mexic, 55 și 153.

Ce impact are programul în viața copiilor?
Câteva dintre rezultatele pe care ne bucurăm să le împărtășim cu voi

  • Copiii au participat la numeroase evenimente sportive și meciuri importante: meciuri de fotbal: România-Norvegia, România-Suedia. Meci caritabil Old Boys Rapid-Influenceri, Cupa României. Meciuri amicale între grupe de copii și adulți voluntari din companii, între copiii din Școala Socială Sportivă și alte cluburi de copii.
  • Am oferit constant training antrenorilor implicați în program, conform metodologiei oferite de Fundația Real Madrid;
  • Copiii s-au bucurat de schimburi de experiență în străinătate cu copii și antrenori din școli sociale sportive din alte țări.
  • Spre exemplu, în perioada 5-9 aprilie 2018, șapte dintre cei mai dedicați copii ai Școlii Sociale Sportive București au trăit o experiență de neuitat în Madrid. Ei au participat la diverse activități sportive și educaționale, printre care vizita stadionului Santiago Bernabéu, vizionarea meciului Real Madrid – Atletico Madrid din zona VIP, vizita la Centrul Microsoft unde au avut ocazia să urmeze cursul Minecraft Hour of Code.
  • De asemenea, ei s-au bucurat de posibilitatea de a se antrena în Real Madrid City și de a juca un meci amical cu copiii din Școala Socială Sportivă Majadahona, cu care împărtășesc valorile și metodologia educațională. Pentru a savura timpul liber în concordanță cu valoarea de sănătate promovată de Fundația Real Madrid, copiii s-au plimbat cu bicicletele în Retiro Park și, din punct de vedere educațional, au vizitat alături de ghizi locali orașele Madrid și Toledo, astfel au înțeles istoria unor locuri și a unor clăriri reprezentative țării gazdă”.

Beneficiarii noștri au avut 7 participări la competiția sportivă anuală Copa Alma organizată de Fundația Real Madrid, unde sunt invitate școli sociale sportive din întreaga lume. alături de 10 copii din cei înscriși (selectați pe baza mai multor criterii impuse de FRM).Competiția Copa Alma desfășurată anual, are un sistem de desfăşurare bazat pe metodologia de lucru a Fundației Real Madrid. Scorul final al fiecărui meci nu este fi cel de pe teren, ci unul compus din mai multe părți (scor, note din partea antrenorilor în raport cu respectarea valorilor FRM, notele oferite de către copii, în mod reciproc, cu privire la modalitatea în care s-au comportat pe teren etc). Este un turneu care nu se bazează doar pe spiritul de concurenţă sau pe cel de competiţie. Fundaţia Real Madrid vrea să scoată în evidenţă calităţile fiecărui copil, de aceea scorul pur fotbalistic nu contează decât într-o mică măsură.

Ce spun copiii beneficiari despre participarea la activități:

Ce spun cei care s-au implicat în activitățile cu copiii:

Sprijină prevenirea abandonului școlar prin sport

Donează lunar pentru funcționarea Școlii Sociale Sportive

Află cum poti să ajuți

#ImplicareaFaceDiferența