Refresh connection snail

Închidere proiect „SPERANȚĂ PENTRU UCRAINA – PUTERE DE LA TOȚI”

Asociația FDP_Protagoniști în educație în parteneriat cu DGASPC sector 3 a derulat în perioada aprilie –  Iunie 2022 proiectul “Putere de la toți” finanțat de Asociația pentru Relații Comunitare Romania (ARC) prin fondul „Speranță pentru Ucraina” cu sprijinul Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Proiectul a avut ca scop acordarea de sprijin pentru refugiați, imediat după intrarea în România și s-a adresat unui grup de 4 mame și 17 copii cazați în centrul de tranzit DGASPC sector 3.

Prin acțiuni de susținere rapidă a nevoilor de bază (asigurare hrană, servicii medicale, asigurarea cazării în condiții de siguranță), îmbrăcăminte și jocuri pentru copii, transport, sprijin în vederea angajării adulților s-a urmarit integrarea acestora în plan social și educațional.

Activitățile recreative desfășurate pe toată perioada proiectului (cântece în limba ucraineană și română, decorarea oualelor cu ocazia sarbătorilor pascale, lecții de dans cu instructor, jocuri educaționale), au contribuit la îmbunătăţirea stării emoţionale a copiilor ucraineni prin dezvoltarea intercomunicării dintre ei și copiii din Centrul Wonder – FDP.

Implicarea grupului în activități zilnice de autogospodărire, însoțirea mamelor și a copiilor la vizite medicale, cumpărături, căutare locuri de muncă, învățarea limbii române într-un mediu atractiv şi distractiv a determinat un proces firesc de recăpătare a sentimentelor de siguranță și confort, de readaptare și gestionare a situaţiilor dificile de viaţă.

Scopul intervențiilor FONPC și a membrilor este de a asigura și promova respectarea drepturilor copiilor care ajung pe teritoriul României, de a contribui la îmbunătățirea situației acestora.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Asociației pentru Relații Comunitare (ARC) prin Fondul “Speranță pentru Ucraina”. Putere de la toți”.

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența