Refresh connection snail

Finalizare proiect de Cooperare Internațională Liban

Astăzi s-a finalizat proiectul “Sprijinirea comunităților gazdă și de refugiați din Liban pentru a face față răspândirii Covid-19”, proiect cofinanțat de Agenția Română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.

Proiectul a constituit un sprijin considerabil pentru 12 municipalități din districtul Rachaya în eforturile acestora de a limita răspândirea noului coronavirus. Municipalitățile au fost dotate cu set-uri de materiale de igienă și echipamente de protecție individuală și alături de 61 de operatori municipali angajați în igienizarea spațiilor publice, au beneficiat de instruire privind utilizarea materialelor de protecție și pentru a interveni eficient în cazurile de infectare cu Covid-19. O amplă campanie de informare a populației din cele 12 municipalități s-a derulat utilizând mesaje transmise cu portavocea în comunități, flyere, afișe, bannere cu conținut specific , mesaje și filmuleț video prezente în mediul online dar și instruirea unui numar de 26 de tineri care au devenit multiplicatori de informație corectă în comunitățile lor.

Proiectul s-a incheiat cu un schimb de experiență privind intervenția în comunități vulnerabile pentru prevenirea și controlul COVID-19. Reprezentanți ai municipalităților din Rachaya, ai Uniunii Municipiilor Alaat el Istiklal din districtul Rachaya din Liban, trei experți ai AVSI Liban și 3 experți ai FDP au împărtășit în mediul online experiențele lor cu privire la intervențiile din această perioadă de pandemie.

Informații despre rezultatele proiectului le puteți urmări în acest dashboard.

Reprezentanții municipalităților din Liban au apreciat importanța sprijinului oferit de Agenția RoAid prin acest proiect, sprijin care i-a ajutat să limiteze răspândirea virusului.

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența