Egalitate și echitate prin sport
Asociația FDP-Protagoniști în educație derulează în perioada 21 mai 2020 – 15 august 2020 proiectul EGALITATE ȘI ECHITATE PRIN SPORT, proiect finanțat prin Programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Proiectul are ca parteneri DGASPC sector 3 și DGASPC sector 6 precum și școlile aflate în cartierele menționate (școala nr. 55 și Mexic din sector 3 și școala nr.153, sector 6).
Proiectul îsi propune promovarea egalității și echității prin sport și suport în integrarea/ menținerea copiilor aparținând grupurilor vulnerabile în educatie. Proiectul se adresează celor 70 de copii din cartiere mărginașe ale Bucureștiului, copii proveniți din familii aflate la risc de excluziune socială. Prin mini-materiale video și provocări practice, se va urmări menținerea fetelor în activități sportive, o mai bună cooperare și acceptare între fete-băieți, creșterea nivelului de informare și atitudine pozitivă față de activitățile sportive în rândul copiilor, stare de sănătate buna, încredere crescută în forțele proprii precum și o conexiune mai bună cu Școala Socială Sportivă.
Pe lângă activitățile sportive realizate online de către 2 antrenori de fotbal și 1 antrenor de dans, aproximativ 10% dintre copiii diagnosticați cu diabet, obezitate, probleme ale coloanei sau copii cu cerințe educaționale speciale înscriși în program vor beneficia de servicii de evaluare și suport prin kinetoterapie în cadrul ședințelor individuale online, iar părinții copiilor vor fi instruiți să însoțească și să observe copilul în timpul exercițiilor, pentru a preveni eventuale accidentări.
Prin promovarea nonformală a conceptelor de “egalitate și echitate prin sport” în mediul online, proiectul are ca scop combaterea discriminării copiilor aparținând diferitelor grupuri astfel încât cel puțin 280 persoane din familiile de proveniență ale copiilor, colegi/ prieteni ai acestora să beneficieze de aceste informații.
Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).
Alte știri
Art AcCEss – Terapia prin artă
Art Terapia va permite cadrelor didactice să își cunoască mai bine copiii, să comunice mai bine cu aceștia, să aibă
„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi”
„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi” a fost prima frază a zilei care a deschis
Art AcCeSs – From art Therapy to AcCeSs to education
Art ACCESS – De la terapia ARTĂ la ACCESS la educație este un parteneriat de cooperare Erasmus+ care urmărește crearea