Refresh connection snail

Finalizare proiect de Cooperare Internațională Myanmar

Astăzi s-a finalizat proiectul „Sprijin pentru răspunsul de urgență la pandemia COVID-19 în districtul Labutta din Myanmar”proiect cofinanțat de Agenția Română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.

Sprijinul vine in contextul in care, de la sfârșitul lunii august Myanmar a asistat la o creștere progresivă și consecventă a ratelor zilnice de infectare, sistemul de sanatate este lipsit de resursele necesare iar populatia, si asa vulnerabila, este lipsita de materiale de protecție de bază, cum ar fi măștile și dezinfectanții pentru mâini.

Prin intermediul partenerului AVSI Myanmar, 65 de sate din Labutta au beneficiat de sprijin prin instruirea a 65 de lideri si voluntari din serviciile de sanatate privind răspunsul și prevenirea COVID-19, personalul medical a fost dotat cu kit-uri de protectie personala iar populatia din sate a primit măști și dezinfectant pentru mâini si au fost invatati sa le utileze. Pentru ca informarea corecta a populatiei este deosebit de importanta, Departamentul de Management al Dezastrelor impreuna cu voluntarii AVSI s-au deplasat in comunitatile din Labutta si, utilizand portavocea au transmis informatii despre modul în care virusul se răspândește si poate fi prevenit.

Reprezentantii autoritatilor din Labutta au apreciat importanta sprijinului oferit de Agentia RoAid prin acest proiect, sprijin care i-a ajutat sa limiteze raspandirea virusului.

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența