Refresh connection snail
Caută
Close this search box.

Un dans al culorilor și a speranței: Asociația Accord Emeraude și FDP se reunesc sub aripa proiectului Erasmus!

Un dans al culorilor și a speranței: Asociația Accord Emeraude și FDP se reunesc sub aripa proiectului Erasmus!

Pe parcursul a opt zile magice, Saint Briac sur mer (Franta) devine scena unui training armonios, in care colegii noștri învață să-și exploreze emoțiile si să-și elibereze creativitatea. Diminețile sunt dedicate lecțiilor teoretice, unde se dezvăluie comorile cunoașterii din domeniul terapiei artistice co-creative. După-amiezile se transformă în ateliere practice, unde culorile și imaginația prind viață, țesând povești emoționante și vindecătoare.

Dincolo de acumularea de cunoștințe și deprinderi, această călătorie transcende granițele, oferind o oportunitate unică de a face schimb de experiențe și de a construi punți trainice de prietenie între România și Franța.

Accord Emeraude își exprimă bucuria de a colabora cu un partener european de talie, cu care împărtășește o viziune comună: o lume unde sănătatea mintală este prețuită și unde valorile care ne unesc sunt redescoperite și celebrate.

Sesiunile de terapie artistică fac parte din proiectul „Art AcCEss – From Art Therapy to Access to Education”, implementat în parteneriat cu Accorde Emeraude din Franța.

Proiectul, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, se va desfășura în perioada 04.12.2023 – 03.06.2025 și este un parteneriat de cooperare Erasmus+ care urmărește crearea unei noi abordări de predare a învățării atunci când se lucrează cu copiii diagnosticați cu CES (cerințe educaționale speciale) folosind metode de terapie prin artă.

#FDP #ArtAcCEss #TerapieArtistică #CopiiCuCES #Co-Creativitate #EmoțiiPozitive #SăptămânăNouă

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența