Petrecerea de Craciun 2021, Centrul Wonder
Pentru unii copii, cel mai frumos dar este să se bucure alături de ceilalţi, să se poată exprima, să citească şi să socotească mai bine. Şi să se simtă acceptaţi şi iubiţi. Pentru copiii cu diferite probleme, dragostea şi atenţia, alături de terapii, pot face minuni. Se vede la centrul Wonder din Capitală, unde tratamentele sunt gratuite. Pentru ca minunile să continue e nevoie de ajutor. Donaţiile aduc ore de terapie gratuită şi bucurie tot anul viitor.
Ceea ce vedeţi pare ceva obişnuit, dar pentru micuţa Diana este o adevărată minune. Fetiţa s-a născut cu o afecţiune numită popular „buză de iepure” şi „gură de lup”. A trecut prin şapte intervenţii chirurgicale după vârsta de 5 luni. Şi era incredibil de speriată.
Viaţa Dianei s-a schimbat spectaculos de când vine la centrul de zi Wonder din Bucureşti. Aici face logopedie, dansează, se joacă şi se bucură. Totul, fără costuri pentru părinţi.
Mama Dianei: Înainte să vină aici, nici nu comunica, nici nu se exprima, nu se ducea nici să se joace cu copiii.
Nu e singura minune de la Wonder. 50 de copii cu dificultăţi de învăţare şi limbaj şi cu diferite tulburări au parte de terapii gratuite, meditaţii, jocuri şi de căldură sufletească.
Asociaţia care a deschis centrul susţine de peste 25 de ani proiecte menite să prevină abandonul școlar și să schimbe destinul copiilor din medii defavorizate. Acum are peste 350 de copii vulnerabili implicaţi în programe. Unii dintre ei abandonaseră lecţiile pentru că le era greu să înveţe online.
La centru, şi părinţii învaţă să-şi ajute copiii şi să le înţeleagă mai bine diagnosticele. Şi oferă la rândul lor, chiar dacă nu au bani.
Specialiştii centrului au oferit peste două mii de ore de terapii gratuite. Costurile pentru un copil depăşesc însă 750 de lei pe lună, aşa că au nevoie si de implicarea comunităţii.
Cu un SMS la 8844 cu textul AJUT donezi 2 euro pe lună pentru terapia micuţilor speciali.
În România sunt peste 55 de mii de copii cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru a-i sprijini să continue şcoala alături de ceilalţi copii, asociaţia a creat o platforma specială, cu resurse pentru cadrele didactice .
Alte știri
Finalizare proiect de Cooperare Internațională Myanmar
Astăzi s-a finalizat proiectul „Sprijin pentru răspunsul de urgență la pandemia COVID-19 în districtul Labutta din Myanmar”, proiect cofinanțat de
Arta Emoțiilor: Împreună, dar Unici!
Sesiunile de terapie artistică fac parte din proiectul „Art AcCEss – From Art Therapy to Access to Education”, implementat în
Hands across borders
Asociația FDP-Protagoniști în educație a derulat în perioada 1 Martie – 30 aprilie 2022 proiectul HANDS ACROSS BORDERS, proiect finanțat