Închidere proiect „#MaiPuterniciImpreuna”
Proiectul #MaiPuterniciImpreuna, la final: peste 600 de copii, părinți și profesori din București educați în prevenirea comportamentelor periculoase în adolescență.
Proiectul ”Mai puternici împreună”, derulat de Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu Asociația FDP – Protagoniști în educație, în perioada ianuarie-iunie 2024, a avut ca scop prevenirea comportamentelor de risc asociate consumului de droguri, alcool și tutun în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, din patru școli bucureștene (Școala Gimnazială nr. 153, Școala Gimnazială Principesa Margareta, Școala Gimnazială nr. 55, Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca). Acestea sunt școli aflate în comunități vulnerabile, în care Asociația FDP – Protagoniști în educație derulează activități pentru facilitarea accesului la educație.
În total, peste 600 de copii, părinți și profesori din București au fost informați și educați, prin ateliere la clasă, workshop-uri și evenimente de tip Teatru Forum, cu privire la prevenirea comportamentelor periculoase în adolescență, inclusiv consumul de droguri și consumul excesiv de dispozitive, jocuri video, Social Media și de jocuri de noroc.
120 de copii din cele 4 școli bucureștene selectate în proiect au beneficiat în cadrul proiectului de 10 ateliere informative și educaționale (de la ABC-ul emoțional al adolescenței și Comunicarea non-violentă/Bullying până la adicții, obiceiuri digitale sănătoase și cum să facă față presiunii grupului), parte dintr-un program de psihoeducație și transfer de abilități, cu ajutorul cărora să poată lua decizii informate și echilibrate în ceea ce privește consumul de substanțe. Mai mult, au avut parte și de 4 grupuri de suport, coordonate de psihoterapeuți ALIAT, în care au putut discuta deschis despre problemele cu care se confruntă. Alte câteva sute de elevi au participat la patru sesiuni de Teatru Forum organizate în școlile lor, unde au putut rescrie, alături de colegii-actori, propria poveste despre droguri și cum să se ferească de ele.
De asemenea, peste 100 de părinți și peste 60 de profesori din aceste școli au participat la rândul lor la cursuri de introducere în adicții, susținute de specialiștii ALIAT, menite să le ofere baza informațională în ceea ce privește universul emoțional al adolescenților și cum pot preveni, semnala și gestiona comportamentele nesănătoase, așa cum este consumul de substanțe la vârste fragede. În plus, pentru a susține și continua eforturile din cadrul proiectului, peste 1.300 de copii, părinți și cadre didactice din cele 4 școli au primit și broșuri informative cu privire la prevenirea și gestionarea adicțiilor în rândul tinerilor.
Detalii in comunicatul de presa de mai jos, link in comentarii.
*Proiectul Mai puternici impreuna este derulat de organizatia ALIAT pentru Sanatate Mintala, in parteneriat cu FDP – Protagoniști în educație, finanțat prin programul In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
#InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC
Alte știri
Art AcCEss – Terapia prin artă
Art Terapia va permite cadrelor didactice să își cunoască mai bine copiii, să comunice mai bine cu aceștia, să aibă
Intervenție de urgență pentru Ucraina
Umanitate înainte de toate. Așa am putea să numim această incredibilă mobilizare a societații civile la o lună de la
„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi”
„Emoțiile nu le putem atinge, dar ele ne ating pe noi” a fost prima frază a zilei care a deschis