Refresh connection snail
Caută
Close this search box.

Lansare proiect „AcCES la educație prin terapie și joc” – Centrul WONDER

În perioada 1 august 2024 – 15 decembrie 2024, Asociatia FDP- Protagonisti in Educatie  deruleaza  proiectul „AcCES la educație prin terapie și joc – Centrul de zi WONDER, proiect finanțat de Municipiul București prin Direcția Generala de Asistență Socială a Municipiului București “. Acest proiect reprezintă  o inițiativă esențială pentru facilitarea incluziunii sociale și școlare a 75 de copii cu cerințe educaționale speciale (CES), dintre care 15 cu dizabilități.

Proiectul își propune să creeze un mediu incluziv și să sprijine dezvoltarea armonioasă a acestor copii prin accesul la terapii specifice și activități menite să îmbunătățească integrarea lor în comunitate.

Obiectivele proiectului sunt bine definite și vizează trei direcții principale:

  1. Acces la terapii specifice: 75 de copii cu CES vor beneficia de intervenții terapeutice și remediale personalizate, adaptate nevoilor lor specifice, în cadrul Centrului WONDER.
  2. Suport pentru părinți: 50 de părinți vor primi sprijin social și educațional, ajutându-i să își susțină copiii atât în mediul școlar, cât și în viața socială.
  3. Incluziune școlară și socială: Copiii cu CES vor fi implicați activ în diverse activități de clasă, recreative, culturale și sportive, pentru a facilita integrarea lor în comunitate și a promova acceptarea diversității.

 

Activitățile principale ale proiectului includ evaluări inițiale ale nevoilor copiilor, intervenții terapeutice și remediale, organizarea de evenimente sportive, culturale și științifice în comunitate, sesiuni educative pentru părinți, precum și tabere terapeutice. În plus, proiectul va include activități de conștientizare în școli, pentru a contribui la o mai bună înțelegere și acceptare a copiilor cu CES.

Acest proiect are potențialul de a aduce beneficii directe pentru cei 75 de copii și 50 de părinți implicați, contribuind la creșterea calității vieții acestora și la o mai bună integrare în comunitate. Prin intermediul activităților de conștientizare desfășurate pe rețelele sociale, mesajul proiectului va ajunge la peste 6000 de persoane, promovând astfel importanța acceptării și incluziunii.

Centrul WONDER continuă să fie un pilon de susținere pentru copiii cu cerințe educaționale special ( CES) și familiile lor, oferind resurse și sprijin necesar pentru a naviga provocările zilnice și a crea un mediu în care acești copii să prospere.

Despre Asociația FDP- Protagoniști în educație

Asociația FDP-Protagoniști în educație a fost înființată acum 28 de ani, având ca misiune promovarea demnității umane a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile noastre, pornind de la experiența fiecăruia dintre ei și implicându-i ca adevărați protagoniști ai propriei vieți. În viziunea FDP, fiecare persoană își poate valorifica talentele cu care a fost înzestrată.

FDP intervine în mod integrat la nivelul comunităților cu trei mari obiective: prevenirea abandonului școlar pentru copii proveniți din familii defavorizate, reducerea riscului de excluziune pentru familii provenite din medii dezavantajate și menținerea activității de cooperare internațională și transfer de know-how’.

 

Proiect finanțat de Municipiul București prin Direcția Generala de Asistență Socială a Municipiului București “ 

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența