Refresh connection snail

Finalizare proiect de Cooperare Internațională Kenya

Astăzi s-a finalizat proiectul „Sprijin pentru capacitatea de răspuns la COVID-19 pentru județele Uasin Gishu și Elgeyo Marakwet din Kenya”proiect cofinanțat de Agenția Română de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.

Proiectul a constituit un sprijin considerabil pentru cele două județe în eforturile acestora de a limita răspândirea noului coronavirus. 10 spitale și centre medicale au fost dotate cu măști chirurgicale, viziere, dezinfectant și dispensere automate pentru dezinfectant.

Un număr de 102 lucrători din domeniul sănătății, cu deosebire ofițeri de sănătate publică, au beneficiat de instruire pentru familiarizarea cu directivele stabilite de Ministerul Sănătății cu privire la redeschiderea școlilor, deoarece aceștia vor fi responsabili de asigurarea respectării protocoalelor în școli. La finalul instruirii, participanții au elaborat planuri de lucru întrucât ofițerii de sănătate publică vor trebui să instruiască profesorii, membrii consiliilor școlare și alte părți interesate ale comunității pentru a putea asigura spații sigure în instituțiile de învățamant.

Beneficiarii acestui proiect speră ca sprijinul acordat de guvernul român celor două administrații locale din Kenya să fie o deschidere a unei colaborări viitoare în aceste județe și nu numai.

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența