Refresh connection snail

Comunicat de presă FDP-ACCD

Asociația FDP- Protagoniști în educație împreună cu CESAL (Spania) derulează în perioada 1 iunie – 28 februarie, proiectul “Asistență umanitară pentru persoanele care fug de conflictul armat din Ucraina, care caută refugiu în municipiul Galați, România și pentru persoanele afectate care rămân în Districtul Odesa, Ucraina.” Proiectul este finanțat de Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) și fondurile strânse de Campania de urgență CESAL în favoarea persoanelor afectate de conflict.

Având în vedere nevoia de suport a persoanelor marcate de de experiența traumatică a războiului și a abandonării casei, Asociația FDP- Protagoniști continuă acțiunile de sprijin pe termen mediu și lung  acordat mamelor cu copii aflați în centrele de tranzit din apropierea vămilor Siret, Isaccea și Galați. Începând cu luna iunie, FDP în parteneriat cu Primaria orașului Isaccea au pus bazele deschiderii și organizării unui depozit (HUB) care are destinația de spațiu pentru depozitarea, pregătirea și transferul bunurilor alimentare și nonalimentare, donate de la diferite persoane (fizice sau juridice) pentru a ajunge în Ucraina, către populația afectată de conflictul armat.

Proiectul are două componente: în primul rând, își propune să susțină serviciile de bază (articole nealimentare, kituri de igienă și facturi curente) de la Centrul Emanuel (Galați) care are o capacitate de primire pană la 150 de persoane. Totodată, asigură distribuția hranei pentru 60 ucraineni (femei, copii, persoane vârstnice) găzduiți în localitatea Isaccea, iar începând cu luna septembrie pana la finalul lunii februarie  va facilita expedierea alimentelor și a altor produse de bază (depozitate în HUB Isaccea) către populația din interiorul districtului Odesa, Ucraina.

Încă de la începutul razboiului în Ucraina, Asociația FDP- Protagoniști în educație a fost implicată pentru susținerea nevoilor persoanelor din Ucraina venite din zona de conflict armat  pe teritoriul României, dezvoltând un network cu 10 centre de tranzit aflate atât aproape de vama Siret, cât și în apropierea vămilor Isaccea, Giurgiulești, Oancea în Galați, dar și în București și intervenind punctual pentru sprijinirea centrelor de tranzit, pentru oferire de sprijin psihosocial și pentru acoperirea nevoilor de hrană, igienă a persoanelor aflate în tranzit.

Alte știri

#ImplicareaFaceDiferența